Magamról

Bedő Antalnak hívnak, 1979-ben Zalaegerszegen születtem. A zene világa már gyerekkorban is meghatározó szerepet töltött be az életemben, mindig vágytam arra, hogy én is szórakoztathassam a közönséget.

Anyai nagyapám kántor volt, tőle tanultam az első dalokat, majd szüleim Ausztriából behozták az első szintetizátoromat. Komolyabban az érettségi után kezdtem el foglalkozni ezzel a szakmával, megvettem első komoly hangszeremet, aminek az első önálló fellépést is köszönhetem, hisz csak sofőrként mentem el az egyik zenészkollégával buliba, aztán az sült ki belőle, hogy egyedül végigmuzsikáltam az éjszakát. Folyamatosan teltek a füzetek a könnyűzenei slágerekkel, mulatós dalokkal és akkordjaikkal, emellett a technikai háttér is fokozatosan modernebb, újabb lett. Játszottam utcabált szénásszekéren, lakodalmat négycsillagos fővárosi hotelben, sikerrel szerepeltem az ország különböző területein. Többször léptem fel női énekessel, sztárvendégekkel, zenészkollégákkal, akik közül többet a barátaim között tudhatok. Hallgatni és játszani is szeretem a dallamos slágereket, a mulatós dalokat, hisz úgy gondolom, hogy ezek a magyar kultúrához hozzátartoznak. Nem szabad szégyellni, hanem a „szeretem, amit csinálok” mellett igényesen is elő lehet adni, meg lehet őket szerettetni a közönséggel. Mindenkinek van egy egyéni stílusa, amit az előadáshoz hozzá tud tenni, ezért nincs két egyforma zenész. Az ország egész területén vállalom zenés estek, lakodalmak, céges rendezvények, alapítványi bálok, családi rendezvények színvonalas zenei szolgáltatását.

A zene világa mellett a multimédia is mély bélyeget nyomott rám, amikor felvettek stúdióvezetőnek lakhelyemen. Először a VHS és a Hi8 bűvöletében szerkesztgettem a műsorokat, a rendezvények felvételeit, híradókat. Később a digitális kamerám megvásárlásakor óriási minőségi változás történt. Már lehetett számítógéppel szerkeszteni, és nem kellett a videokazettákat ide- oda másolgatni. Eleinte 3CCD-s kamerákkal (MiniDV) dolgoztam, de ma már a minőség miatt csak full HD kamerákkal dolgozom. Esküvői felvételeket akár két kamerával is vállalom, hisz az elkészült produktum, mozi film benyomását kelti a vágások miatt. Akár a fotózás menetétől, a kikérőkön át, menyecsketánc utáni bulizásig készülnek a felvételek, amik utómunkával vágva vannak, és az ifjú pár lightscribe-s DVD-n díszdobozban (természetesen a full HD ilyenkor vissza van butítva 720x576 felbontásra), vagy mp4 file-ba (full HD minőségben) kapja kézhez a nagy nap eseményeit.

Remélem lehetőségem lesz Önnel is együttműködni!